Izettle - en gratis kortterminal som blir dyr i längden!

Etablerade företag i betalindustrin tjänar stora pengar på kortterminaler och kortinlösen och vill inte att för mycket ska ändras. Nya företag som iZettle ser att mobila tjänster kan bli framtidens kassako. Många ser nog iZettles kombination av iPhone och ”gratis kortterminal” som framtidens lösning. Tyvärr spricker bubblan om man synar den och iZettle framstår som en dyr och smal lösning som enbart passar extremt små verksamheter.

IZettle erbjuder en gratis kortläsare till din iPhone. Men den kostnaden tar de snabbt igen på dina transaktioner, 1,50 kronor/per transaktion + 2,75 procent på beloppet. Detta förutsätter också att du har en iPad eller en iPhone som du vill avvara till din verksamhet annars måste du skaffa ytterligare en iPad /iPhone, vilket blir dyrt.

iZettle matematik
Vi antar att ditt företag är som en normal Vision0-medlem: 30 transaktioner per dag och snitt 60 kronor per kortköp. Öppna dagar-per månad räknar vi till 25 för att göra det enkelt. Sammanlagt så blir det 9000 transaktioner per år. Med iZettles procentsats på 2,75% + 1,5 kronor per transaktion blir detta 28,350 kr/år.

Kostnaderna för procentsatsen när det gäller utländska kort är faktiskt billigare än procentsatsen för iZettle och kostar minndre än 1/3 av avgifter för iZettle.

En normal Vision0 medlem har istället följande kostnader: Samma transaktioner, samma snittbelopp. Dock i snitt 1,5 kr avgift/köp. Med Vision0s erbjudande hos Onslip.com för en mobil kortterminal för 299 kr/mån får man en totalkostnad per år på 17,088 kr. Dessutom får man då en stryktålig och mobil kortterminal.


Skrivet 2011-11-02 av Vision0

« Visa alla blogginlägg

Kortkostnader för 2014

Så här mycket betalar Sveriges företagare för kortbetalning!

Tipsa andra om Vision0